CMS rješenja

U posljednje vrijeme, može se susresti sve više osoba i poduzeća koji žele razviti vlastito web sjedište, ili bar u vlastite ruke uzeti dio posla vezan uz izmjenu sadržaja. Pozitivno je  što se vlasnici poduzeća sada zalažu za neovisnost od administratora, iako se mnogo njih zavarava  da stranicu mogu u potpunosti sami izraditi.

Razlog tomu je što su mnogi okviri ili kosturi za CMS (Content Management System) besplatni pa vlasnici poduzeća razmišljaju pogrešno i traže način kako se riješiti troškova administratora. Riječ ‘besplatno’ znači da je okvirni kostur besplatan, no ne i da su vlasnici poduzeća preko noći postali administratori služeći se besplatnim CMS rješenjima.

Nažalost, riječ “besplatno” često se dovodi u vezu s “jednostavnim”. Sustavi za upravljanje sadržajem, iako imaju veliku snagu, ipak su samo kostur, te je u velikoj većini slučajeva potrebna prilagodba kako bi se zadovoljile poslovne i osobne potrebe naručitelja.

Ove besplatne sustave osmišljavaju vrlo posvećeni “volonteri” s talentom za web dizajn, no ne treba misliti da to rade samo radi dobrobiti čovječanstva. Mnogo se novaca može zaraditi u nečemu što je besplatno nakon što postane uspješno. Besplatne stvari su dobre baze za mnogo novih povezanih poslova, kao što su stvaranje uzoraka, prilagodba web sjedišta da ispune sve potrebe korisnika, dodavanje komponenti i priključaka itd.

Doduše, istina je da je mnogo tih sustava eliminiralo početne troškove i da je, što je još važnije, temeljeno na odlici da vlasnici stranice mogu, uz malo poduke, sami upravljati sadržajem svog web sjedišta.

CMS je kratica za Content Management System, odnosno sustav za upravljanje sadržajem. Danas bitnija web sjedišta koriste CMS jer je dinamičan i dozvoljava dodavanje svojstava koja standardna (statična) web sjedišta ne podržavaju. Sustavi za upravljanje sadržajem također vlasniku web sjedišta omogućuju potpunu kontrolu nad sadržajem stranice.

IntraWEB Studio
Izrada web stranica Rijeka
Izrada web stranica Pula

Objavljeno: 18. Rujan 2012 u kategoriji: Blog

Back to Top

Posjećujete staru verziju Intraweb stranice. Molimo posjetite novu, obnovljenu verziju na domeni:

intraweb.hr